Turvallisemman tilan periaatteet

Porin ylioppilasteatteri haluaa taata kaikille turvallisen ja tasa-arvoisen tilan teatterin harrastamiselle, ja siksi noudatammekin turvallisemman tilan periaatteita.

Porin ylioppilasteatterin kaikki toiminta on avointa iästä, etnisyydestä, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydentilasta tai sukupuolesta riippumatta. Poikkeuksena jäsenyys  kuitenkin vaatii täysi-ikäisyyttä.

Kaikenmuotoinen syrjintä, rasismi, häirintä ja vihapuhe on ehdottomasti kielletty.

Älä oleta; jokaisen elämänpolku on uniikki. Emme tee ihmisistä tai ihmisryhmistä oletuksia tai yleistyksiä. Turvallisessa tilassa kuunnellaan.

Porin ylioppilasteatteri on matalan kynnyksen teatteri, jossa jokainen halukas pääsee tekemään ja yrittämään. Emme oleta henkilön osaamista tai ymmärrystä.

Emme hauku tai kiusaa. Kunnioitamme toisten henkilökohtaista tilaa. Seksuaalinen häirintä ja lähentely on ehdottomasti tuomittavaa.

Jos kohtaat kiusaamista tai häirintää, ole yhteydessä Porin ylioppilasteatterin hallitukseen, jotta voimme toimia asian ratkaisemiseksi. Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä. Jos sinulla on epämukava olo, haluamme ratkaista asian.

Mikäli syystä tai toisesta tämä ei ole mahdollista, ole yhteydessä ylioppilasteattereiden kattojärjestöön SYTY:yn. Mikäli asiaan epäillään liittyvän rikosta, ollaan asiasta yhteydessä myös virkavaltaan.

Ylioppilasteatterin tuotannoissa voidaan käsitellä rankkoja aiheita. Produktioon osallistuvien hyvinvointi ja mukavuus pitää taata. Jos jokin produktiossa arveluttaa tai tuntuu epämiellyttävältä, asiasta pitää saada keskustella ja omat tunteet ilmaista. On suositeltavaa jättää aikaa harjoitusten lisäksi asioiden mahdolliseen purkuun ja keskusteluun, mikäli käsiteltävät aiheet ovat raskaita.

 

Tasa-arvon toteutuminen produktioissa:

Porin ylioppilasteatteri pyrkii edesauttamaan tasa-arvoa, ja tuomalla esiin monipuolisesti eri tekijöiden tekstejä, ohjauksia, rooleja yms. Produktioiden työtaakkaa ei jaeta stereotyyppisen sukupuolittuneesti. Yksikään jäsen ei saa tuntea oloaan syrjityksi sukupuolensa tai sukupuoli-identiteettinsä takia. Porin ylioppilasteatteri huolehtii/tarkastaa kevätkokouksen yhteydessä, miten tasa-arvo on toteutunut.

Turvallisemman tilan periaatteet ja tasa-arvo tavoitteemme kehittyvät siinä missä maailmakin, pidätämme siis oikeuden ja pyrkimyksen muokata ja kehittää niitä.