Valo, hulluus ja vapaus – elokuvan esitykset ke 29.6. ja su 3.7.!

 

Valo, hulluus ja vapaus –elokuva kertoo ilmastokriisistä, maailmanlopusta, toivosta ja ihmisyydestä. Sinusta ja minusta.

Joka neljäs suomalainen kokee ilmastoahdistusta. Miltä ilmastoahdistus sitten tuntuu? Mutta entä sitten, kun toiset sanovat, ettei ilmastonmuutosta olekaan olemassa? Miksei kukaan tee mitään? Mitä minä teen? Mä syön tofua. Riittääkö se?

Hävettää, että ostin ketjuliikkeen halvan mekon ja nyt se kutistui pesussa. Pelottaa.

Voiko keskittyä tähän hetkeen, kun tulevaisuus ahdistaa niin paljon, ettei siltä uskalla toivoa oikein mitään? Mitä jos tapahtuu se kaikkein pahin, mikä se olisi? Entä se kaikkein paras vaihtoehto, mikä se on?

Teos käsittelee ilmastoahdistusta henkilökohtaisella tasolla, muistojen ja tunteiden kautta, pelon ja toivon. Teoksen tavoitteena ei ole syyllistää tai saada kenenkään ilmastoahdistusta pahemmaksi vaan näyttää, että se vaikuttaa meihin kaikkiin ja taiteen keinoin voisimme käsitellä yhdessä tätä ahdistusta ja ilmastokriisiin liittyvää epätietoisuutta. Teos herättää ajatuksia ja antaa ehdotuksia siihen, että mitä tulevaisuudessa voisi tapahtua ja ennen kaikkea miltä ihmisyys näyttää.

Työryhmä: Emppu Jurvanen, Iida Ojala, Henrietta Korvenoja, Fiona Arminen
Kuvaus: Mikael Leppäniemi, Sonja Haavisto
Musiikki: Omri Cohen, VAISANEN, Emppu Jurvanen
Ohjaus: Sonja Haavisto

Kesto: 39 min

Porin Ylioppilasteatteri esittää / förevisar!
Tänä vuonna teatterin jäsenten tuottama näytelmä esitetään ensimmäistä kertaa äänielokuvana.

Esityksiä on kahdelle päivälle:
29.6. klo 19-20
3.7. klo 14-15

Esityspaikkana toimii Kulttuuritalo Anniksen 2. kerros.
Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu. Varauksen voit suorittaa nettiviuimmalle osoitteessa http://porinylioppilasteatteri.fi/varaa-lippuja/

Tervetuloa!