Yksinäinen nainen valtaa Iso Karhun! Ensi-ilta 14.4.2023

Yksinäinen nainen on saanut katon päänsä päälle! Huhtikuussa Porin Ylioppilasteatteri valtaa Iso Karhun pohjakerroksen “vanhan Seppälän”, kokoillan monologi-parilla. Kyseisessä tilassa on aiemmin koettu mm. Ars Porin näyttelyitä ja kulttuuritapahtumia, sekä Pori Film Festival, mutta Yksinäinen nainen tulee olemaan tilan ensimmäinen täysiverinen teatteriesitys. 

Yksinäinen nainen on PYT:n ensimmäinen ensi-ilta 2020-luvulla haastavien koronavuosien jälkeen. Dario Fo:n teksteihin perustuva kahden monologin yhteisesitys käsittelee naisen seksuaalisuutta, naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja naisen roolia ja yhteiskunnallista asemaa hilpeän tragikoomisella ja groteskilla otteella. Esityksessä näyttelevät PYT: pitkäaikaiset aktiivit Jenna Hietavirta ja Karoliina Ailasmaa, ja sen ohjaa porilainen teatteri-ilmaisun ohjaaja Kaarlo Kankaanpää.

Esitykseen sisältyvät monologit ovat:

Yksinäinen nainen: Yhden naisen farssi täysin tavallisen ja arkipäiväisen elämän käänteistä erään kotitöiden lomassa rupattelevan perheenäidin kertomana. Onko yksinäinen nainen sittenkään aivan niin yksinäinen? Esittäjä: Jenna Hietavirta.

Meillä on kaikilla sama tarina: Mitä nainen todella tarvitsee ja haluaa, ja mitä hän liian usein saa? Kolmiosainen kasvutarina seksistä, selviytymisestä ja mielikuvituksen voimasta. Esittäjä: Karoliina Ailasmaa.

Ensi-illasta päästään nauttimaan 14.4.2023.